Bir hayalim var

14.02.2017
1.260
Bir hayalim var

BİR HAYALİM VAR

Kahvemi yudumlarken, koltuğuma yaslandım. Odamdaki penceremden uzaklara dalmaya başladım. Mesleğimden aldığım hazla, yüzümde gülücükler oluştu aniden… Aradan yıllar yıllar geçmiş..

Üniversitelerde niceliğin değil niteliğin ön plana çıktığı için, mevcut pdr bölümlerinin derslerin içerikleri modern eğitim politikaları, günümüz ihtiyaçları çerçevesinde güncellenmiş. Üniversitede uygulama derslerine daha fazla ağırlık verilerek, PDR mezununun iş yaşamına geçtiğinde donanımsal hiçbir eksikliği kalmamış..  Mezun olan öğrenciler, KPSS, mülakat şartı aranmadan atanabiliyor iken, mezunlar özel sektörde rahatlıkla kendilerine iş bulabiliyor, kendilerine ait danışmanlık büroları kurabiliyor ve istihdam alanı çeşitlenmiş..

Rehberlik yönetmeliği değişmiş. Çalışma saatlerimizin muaalakta olduğu dönemler geride kalmış. Haklarımızın açık-seçik olarak ifade edildiği, ANGARYA İŞLERİN VERİLEMEYECEĞİ bir yönetmeliğin ışığında çalışmalarımıza yön vermeye başlamışız.

Her sene başında PDR servislerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen bir bütçe gönderiliyor. Günümüzün şartları gereği odalarının dizaynı, gerekli olan bilgisayar, renkli yazıcı gibi elektronik eşyaların yanı sıra öğrenciler ile yapacakları etkinlikleri (müze, ören yeri, üniversite, lise gezisi, meslek tanıtım günleri vs.) bu bütçeden karşılayarak idareye bağımlılıkları bitmiş..

Rehber öğretmenlerin çalıştıkları illerdeki RAM, devlet üniversiteleri ve Milli Eğitimler, değişen toplum yapısına paralel ihtiyaç duyulan becerileri kazanmaları için, hizmet içi eğitimlere ağırlık vermeye başlamış…

Rehber öğretmenleri geliştirici filmlerin izlenmesi, kitapların okunması ve meslek dayanışmasını artırmak için, ayın belirli günlerinde rehber öğretmen beş çayı partileri yapılmaya devam ediyor..

Milli Eğitim Bakanlığı; TÜBİTAK ve YÖK’le işbirliğine giderek, yerli ölçekler, zeka ve kişilik testlerinin oluşturulmasına önem veriyor. Artık öğrencilerimizi kendi içimizden çıkan testlerle değerlendirme yapmakla birlikte, gerçeğe daha yakın doğru yönlendirmeler yapmaya başlamışız..

Milli Eğitim Bakanlığı; YÖK, İŞKUR ve Çalışma Bakanlığına işbirliğine giderek gelecek 10 yılın, 20 yılın, 30 yılın meslek ihtiyaçları tespit ediliyor. Bizler üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizi bu verileri kullanarak tercihlerinde yönlendirme yapıyoruz.

Bu mesleği icra eden arkadaşlar, güleryüzlü, işinden keyif alan, idaealist, girişimci, iletişim becerileri güçlü, sosyal ve lider ruhlu kişiler olarak adlandırılıyor…

Bir hayal kurdum evet. Bu hayali bir gün yaşamak dileğiyle..

 

 

Mustafa TENTİK
Psikolojik Danışman
mtendik@hotmail.com

ETİKETLER:
YAZAR BİLGİSİ
2 yıl özel, 12 yıl devlet olmak üzere toplam 14 yıldır rehber öğretmen olarak okullarda çalışmaktayım. Aldığım Eğitimler: Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, BDT Temelli Oyun Terapisi, Filial Oyun Terapisi, Terapötik Teknikler, Okul Ortamında Karşılaşılan Davranış Sorunları, Sanat Terapisi, Masal Terapisi, Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi, Resim Analizi Eğitimi, Enneagram, Sınav Kaygısı, Çocuk ve Ergenlerde Kullanılan Teknikler, Yaşam Becerileri, Psikodrama, Yas Terapi, Duygu Regülasyonu, Şema Terapi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.