Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

01.02.2017
5.685
Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin adı: Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Oyuncular:  Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra, Roopali Ganguly

Yönetmen: Anurag Basu

Süre: 2s 31dk

İmdb: 8.2

Tür: Dram, Komedi, Romantik

 

Özet:  Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Aynı zamanda bir hayli haylaz bir genç olan Barfi’nin başı sık sık derde girmektedir. Yaşadığı şehre taşınan Shruti Ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti’ye ilk görüşte vurulur, Shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. Ailesi, kızlarının ‘normal’ biriyle evlenmesini ve ‘normal’ bir hayat sürmesini istemektedir ve bu birlikteliğin gerçekleşmesine izin vermeyecektir. Yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde Barfi’nin kalbinde başka biri vardır; Shruti içinse seçim yapma zamanıdır. Hint sinemasının son dönemdeki en ses getiren yapımlarından biri olan Barfi!, ülkesinin sınırları dışından da bol övgü almıştı

Merhaba. Soğuk kış günlerinde içinizi sımsıcak edecek bir filmle karşınızdayım. Sevgiyi , aşkı , güveni harika bir biçimde anlatan bir hikaye BARFİ. Şarkılarıyla bile insana aşık olma hissini veriyor. İnsanı alıp o aşkın içine götürüyor. Bir bakıyorsunuz sizde onun gibi sırıtıyorsunuz, heycanlanıyorsunuz ve üzülüyorsunuz. Ve sonunda buruk bir gülümsemeyle onunla aynı anda gözünüzdeki yaşı fark ediyorsunuz.

Hint filmlerinin görsellerini, müziklerini, saf aşklarını görüyorsunuz. Aynı zamanda sessiz film izlermişcesine bir havaya kapılıp Charlie Champlin i anımsıyor ve sessiz bir selam gönderiyorsunuz.

Filmin yönetmeni Anurag Basu. Film Hindistan da ve yurt dışında en yüksek hasılat yapan Bollywood filmlerinden biri haline gelerek gişe rekoru kırdı. Birçok ödül aldı ve aday gösterildi. 85. Akademi Ödülleri için En İyi Yabancı Dil Filme aday oldu. En iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi müzik direktörlüğü için aday gösterildi. Ve Barfi Türkiye de gösterime giren ilk Bollywood filmidir.

Filmin ilk bölümlerinde güzel, zengin , akıllı bir kıza aşık esas oğlan. Her zaman karşımıza çıkan ailenin onay vermediği saygı göstermediği ve iki genci ayırmaya çalıştığı zengin kız fakir oğlan kurgusu. Flashbacklerle süslenmiş bir an gencecik iki aşık bir an olgun bir kadın bir an saçlarına aklar düşmüş bir ihtiyar. Barfi işitme ve konuşma engeli yaşayan ve hayata her zaman pozitif bakan olduğu ortama neşe katan karakter. Shruti Ghosh babaannesi ve dedesinin yaşadığı aşkı yaşamak isteyen güzel, akıllı bir genç kız. Bize karşılaştıkları andan itibaren yaşadıkları duyguları aynen yaşatacaklar. Ve Barfi sevdiği kadın onu terk ederken bile onun yüzünü güldürmeye çalışacak bizler de onun gibi çaresizliği o an hissedeceğiz. Tabi bu olaydan sonra film yön değiştirecek ve masum, tertemiz kalpli Jhinmil girecektir. Jhinmil otistik bir çocuktur. Daha çok küçükken annesi aklollüyken onu boğmaya çalışması sonucunda bir kuruma verilmiş ve orada bakımı sağlanmıştır. Dedesi artık son zamanlarını yaşadığını düşündüğü için torunun yanında görmek ister. Olaylar buradan sonra gelişecetir. Herkesin sahip olmak istediği bir aşka tanıklık edeceğiz. Engellerin gerçek sevgiye asla engel olamayacağını göreceğiz.

Filmde en çok sevdiğim yer Barfi nin güven testi. En yakın arkadaşına sonra ilk aşkına yaptığı ama ikisinin de geçemediği bir test. Bu testi sadece bizim biricik masum Jhinmil geçecektir. Çünkü o sevmeyi en iyi bilen kalbe sahiptir. Tabi bunun yanında Barfi nin aşkını anlatış şekline değinmemek olmaz. Kalbini çıkarıp sevdiği kadının ayaklarına koyarak ifade eden Barfi sevgiyi anlatmak için söze ihtitaç olmadığını kendince bir üslupla müthiş bir şekilde anlatmıştır.

Bu filmi izlemeden kesinlikle geçmelisiniz. Dünyada hala masum ve sevgi dolu kişilerin olduğunu hatırlatmaya yarayacak. Bu filmi düşündüğünüzde gülümsemenizi yüzünüzden eksik etmemenizi sağlayacak. Yazıma filmde en sevdiğim sözlere bitirmek istiyorum.

“ Hayatta en büyük riskin risk almamak olduğunu öğrendim.”

“ Senin duymak istediğin kelimeleri söyleyemez.Sen de ona duymak istediklerini duyuramazsın.Aşkın dili bazı zamanlar sessizlikten ibarettir.” Aşkla kalın..

 

Çağla Ayhan
Psikolojik Danışman
caylaayhan45@gmail.com

 

YAZAR BİLGİSİ
Rehberlik Servisi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.