LGS Nedir ?
LGS Nedir?
LGS, MEB tarafından her yıl sonuna doğru düzenlenen ve ilkoöğretim seviyesinden lise seviyesine geçişte öğrencilerin seviyelerini ölçmek ve yerleştirme yapmak için uygulanan bir sınavdır.
LGS Ne Zaman?
Sınava hazırlanmadan önce sınav tarihini bilmek en iyi fikir olsa gerek. Böylelikle LGS‘ye kadar kendinize düzenli bir ders programı hazırlayabilir ve zamanınızı buna göre planlayabilirsiniz. LGS tarihi Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde açıklandı. Buna göre LGS aynı gün uygulanacak ve iki bölüm halinde olacak.
LGS’de Kaç Soru Sorulacak?
LGS toplam da 90 sorudan oluşacağı biliniyor. Bunun yanında bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre sayısal alanda 60 dakika betpark giriş olan süre sınırına 20 dakika daha eklenerek toplam da 80 dakikalık süre sınırının olması kararlaştırıldı.
LGS adaylarına sınavın birinci kısmı için 50 soruluk sözel soru için 75 dakika, ikinci kısım için ise 40 soruluk sayısal soru için 80 dakika süre sınırı tanınacak.
Soru sayılarını ders bazında detaylandırmak gerekirse de Türkçe dersi için 20 soru, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük için 10 soru, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi için 10 soru ile yabancı dil dersi için 10 soru, matematik dersi için 20 soru ve son olarak fen bilimleri dersleri için ise 20 soru sorulacak.
LGS Test Katsayıları Nedir?
Genel anlamda ifade etmek gerekirse Türkçe, matematik ve fen bilimleri dersleri için 4, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil dersleri için ise 1 olduğunu ifade edebiliriz.
LGS Oturumları Kaçta Başlayacak?
LGS‘nin ilk oturumu olan sözel bölüm oturumu ile başlayacak. Bu oturum bittikten sonra 45 dakika ara verilecek. Ardından ise sınavın ikinci kısmı olan sayısal bölüm oturumu başlayacak.
LGS’de Hangi Derslerden Soru Sorulacak?
LGS‘nin ilk oturumunda adaylara Türkçe, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden soru yöneltilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden soru yöneltilecek.
Son olarak sakin, planlı, stressiz ve programlı ilerleyerek hedefinize ulaşabileceğinizi ve LGS’de istediğiniz sonuçları elde edebileceğinizi unutmayın.