Sevgi güreşi Etkinliği

15.02.2017
2.330
Sevgi güreşi Etkinliği
Etkinliğin Adı: SEVGİ GÜREŞİ
Sınıf düzeyi 5,6,7,8
 Amaç/Hedef ·       Öğrencilerin fiziksel olarak öfkelerini ifade etmek yerine başka şekillerde öfkesini ifade etmesini sağlama,

·       Öfke kontrolü konusunda Farkındalık sağlama

·       Fiziksel güç yerine kelimelerin, jest ve mimiklerin gücünün farkına varmasını sağlama

Kimlere Uygulanır Bu çalışma okulda kavga eden, tartışan öğrenciler için uygulanır
Hazırlayanlar: Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen Cebrail URTEKİN
Süreç:

1-     Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen, bilek güreşi başlamadan ve bilek güreşi yapılırken öğrencilerin doğru pozisyonda olup olmadıklarını sehpanın sağlam olup olmadığını, öğrencilere herhangi bir zarar gelip gelmediğini kontrol eder.

2-     Tartışan öğrenciler karşılıklı oturtulur, aralarına bir sehpa konur. Yönerge Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen tarafından verilir: “bilek güreşi için ellerinizi sehpaya koyun çocuklar, şimdi sizden istediğim birbirinizin gözlerine bakmanız ve gözlerinizi ayırmadan bilek güreşi yapmanız. Karşıdaki arkadaşına olan öfkeni gözlerinle arkadaşına yansıtmaya ve onu yenmeye çalış ben dur dediğimde de kesinlikle durmalısın” bilek güreşi başlar ve biter. Bittikten sonra 1 dakika boyunca çocukların sessiz durması ve dinlenmesi sağlanır.

3-     İkinci Yönerge Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen tarafından verilir: “bilek güreşi için ellerinizi sehpaya koyun çocuklar, şimdi sizden istediğim birbirinizin gözlerine bakmanız ve gözlerinizi ayırmadan bilek güreşi yapmanız. Karşıdaki arkadaşına olan sevgini gözlerinle arkadaşına yansıtmaya ve onu yenmeye çalış, gözlerini arkadaşından ayırma ve asla ona kızgınlık gösterme. Gerektiğinde ona gülümse ve ben dur dediğimde de kesinlikle durmalısın” bilek güreşi başlatılır ve bitirilir.

4-     Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen şu sorularla öğrencilerde Farkındalık oluşmasını sağlamaya çalışır

-Öfke ile yapılan güreş mi daha eğlenceliydi yoksa sevgi ile yapılan mı?

-Öfke ile yapılan güreş esnasında mı vücudun daha çok gerildi yoksa sevgi ile yapılanda mı?

-(kazanan öğrenciye sorulur)  arkadaşına fiziksel olarak zarar vermek yerine ona gülümseyerek onunla sorunlarını çözmek sana ne hissettiriyor? Öfke ile Kazanmak gerçekten seni mutlu etti mi?

UYARI: bilek güreşi esnasında çeşitli sakatlanmalar olabilir. Bundan dolayı bilek güreşi yapacak öğrenciler arasında fiziksel gelişmişlik açısından çok büyük farkların olmamasına dikkat ediniz. Ayrıca öğrencilerin herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığı, ellerinden geçirmiş olduğu bir rahatsızlığın olmadığını mutlaka sorunuz. Etkinlik uygulandığında herhangi bir ters durum olduğunu fark ettiğiniz anda mutlaka etkinliği sonlandırınız. Bu etkinliğin sonunda nefes egzersizi yapılması faydalı olacaktır. Bu etkinlik öfke ile baş etme konusunda yapılacak bir egzersizdir. Bu egzersizin başka etkinliklerle desteklenmesi gerekir.


Cebrail URTEKİN

Psikolojik Danışman

YAZAR BİLGİSİ
Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (2007-2011) mezunu olan yazarımız Milli Eğitim Bakanlığında Okul Psikolojik Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Bilişsel Davranışçı Terapi(BDT), Oyun Terapisi başta olmak üzere bir çok eğitim alan yazarımız aktif olarak danışan görmektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.